Herbouwwaarde


Herbouwwaarde
 
De herbouwwaarde is de waarde die nodig is om uw huis in exact dezelfde situatie terug te herbouwen. Heeft u dus een traditionele rieten kap, dan wordt er bij de verzekeraar vanuit gegaan dat u nadat de woning totaal verloren is weer herbouwd wordt met een traditionele rieten kap. Wij begrijpen dat dit niet altijd wenselijk en u misschien andere woning laat bouwen die bijvoorbeeld met pannen is gedekt. De meest eenvoudige manier om de herbouwwaarde van uw woning te bepalen is door de herbouwwaardemeter van het Verbond van Verzekeraars te gebruiken. Bij woningen die groter zijn dan 800 m³ is het echter in veel gevallen niet meer kloppend aangezien de herbouwwaardemeter meer is gericht op de ‘standaard’ woning.
 
Garantie tegen onderverzekering
 
Veel verzekeraars beperken hun garantie tegen onderverzekering omdat zij niet weten wat voor woningen zij in de boeken hebben. Vooral bij woningen die ouder zijn of een monumentale status hebben komt het voor dat verzekeraars hun polisvoorwaarden aanscherpen. Door onze ervaring op het gebied van bijzondere woningen zoals rietgedekte woningen of rijksmonumenten kunnen wij altijd ongelimiteerde garantie geven tegen onderverzekering. Dit komt omdat wij een kosteloze inspectie aanbieden waardoor wij een advies kunnen geven omtrent brandveiligheid/preventie en de juiste herbouwwaarde kunnen vast stellen.
 
Kortom, wilt u uw woning écht goed verzekeren? Neem dan zeker contact met ons op!  


De Herbouwwaardemeter van het Verbond van Verzekeraars
 
Als wij de Herbouwwaardemeter 2017 mogen volgen dan rekenen zij voor een vrijstaande rietgedekte woning als volgt. De kuub prijs (inhoud) is € 780,- per kuub met vervolgens 4% aan toeslag voor uw rieten kap. Hierbij wordt niet gekeken of dit een schroef rieten kap is of een traditioneel rietgedekte kap. Heeft u een nieuwe badkamer, keuken of woonkamer (<10 jaar) dan volgt er een toeslag van 9% en bij zonnepanelen een extra toeslag van 2%. Door deze toeslagen wordt vooral bij grote woningen de herbouwwaarde niet kloppend.
 
De verzekeringsinspecteurs komen altijd bij u langs om de juiste herbouwwaarde te bepalen die veel lager ligt en 100% accuraat is.

Is uw interesse gewekt en wilt u een offerte ontvangen, meer informatie of wellicht een persoonlijk gesprek neem dan contact met ons op 06-15549141 of via Offerte aanvragen rietverzekering
 
 
Share our website