Hypotheek met NHG en Starterslening

NHG en Starterslening
 
Er zijn op dit moment twee regelingen die jou als starter kunnen helpen bij het aanschaffen van een huis. Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de Starterslening.
 
Nationale Hypotheek Garantie
Via NHG, ofwel Nationale Hypotheek Garantie (NHG), wordt jouw hypotheekschuld afbetaald als je in de problemen komt en jij je maandlasten niet meer kunt voldoen. Bijvoorbeeld doordat je je baan kwijtraakt of wanneer je gaat scheiden.
 
Heb je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, dan heeft de bank de zekerheid dat, wanneer jij jouw lasten écht niet meer kunt betalen, een restschuld bij eventuele gedwongen verkoop wordt voldaan via NHG. Deze extra zekerheid vinden de banken een geruststellend idee. Daarom bieden banken jou graag een wat lagere rente. En die rentekorting, dat is mooi meegenomen.
​Kijk voor meer informatie op de website van NHG.
 
Starterslening
Een starterslening is een initiatief van gemeentes of de provincie om jou als startende woningkoper te helpen met het bemachtigen van je eerste droomhuis.
 
De starterslening is een lening die je in staat stelt om nét iets extra’s te lenen voor het kopen van een woning. Het is een overbrugging tussen wat een huis kost en wat jij maximaal kunt lenen. Kijk op de website van SVn of jij voor een starterslening in aanmerking komt.Meer weten over deze en andere hypotheekvoordelen? Wij vertellen het je graag
 
Starterslening!!!!
Met de renteloze Starterslening kan je tot wel 20% meer lenen en is je eerste koophuis wel haalbaar!
 
Eerste huis kopen toch mogelijk met Starterslening
Stel je wilt graag je eerste eigen huis kopen. Na wat rondkijken heb je momenteel een koophuis op het oog waar je graag in zou willen wonen. Echter de aankoopprijs is te hoog voor je bruto jaarinkomen om een normale startershypotheek te krijgen. Einde verhaal?
Nee, want hier komt de renteloze Starterslening in beeld. Met deze Starterslening kun je dat eigen huis wel kopen. Je hoeft over maximaal 20% van de verwervingskosten géén (rente)lasten te betalen. Dat scheelt al snel zo'n €130,- bruto per maand in de woonlasten!
 
Welk bedrag kunt je extra lenen
Welke bedrag je extra kunt lenen met de starterslening berekenen we graag voor je. Dit is afhankelijk van de gemeente waar je wilt gaan wonen, dit kan je bereken op de website van SVn.
 
Eerste drie jaar geen rente- en aflossing
Met een Starterslening betaal je alleen rente als je voldoende inkomen hebt om die rente te betalen.
De eerste 3 jaar betaal je sowieso geen rente en geen aflossing.
Elke drie jaar (in jaar 3, 6, 10 en 15 om precies te zijn) wordt opnieuw naar je inkomenssituatie gekeken. Is je inkomenssituatie positief gewijzigd, dan gaat je wel aflossen.
Na 15 jaar wordt je inkomenssituatie voor het laatst getoetst. De resterende lening moet bij verkoop of aan het einde van de looptijd (30 jaar) worden terugbetaald.
Wanneer je je lening hebt afbetaald, kan een andere koopstarter weer geholpen worden met dat vrijgekomen bedrag.
 
Kom je in aanmerking voor de Starterslening?
Je komt in aanmerking als je één van de volgende situaties op je van toepassing is:
·        Eerste koopwoning Je gaat voor het eerst zelfstandig wonen in een koopwoning (eventueel met partner), of;
·        Van huur naar koopwoning Je woont al zelfstandig in een huurwoning en je stroomt door naar een eerste koophuis (eventueel met partner), of;
·        Huurwoning kopen Je koop zelf (of samen) je huurhuis.
·        Je inkomen valt binnen de inkomensgrens (verschillend per gemeente)
·        Je leeftijd ligt tussen de 18 jaar en 40 jaar (verschillend per gemeente)
 
In sommige gevallen is het voor zogenaamde 'herstarters' ook mogelijk om de Starterslening te krijgen, bijvoorbeeld na een scheiding. Of je van deze doorstartmogelijkheid gebruik kunt maken lees je in de uitslag van de berekening.
 
Deelnemende gemeenten met Starterslening
De gemeente waar je wilt gaan vestigen moet deelnemen aan de Starterslening. Vervolgens worden de leningen verstrekt uit het door de gemeente, provincie en Rijksoverheid beschikbaar gestelde budget. Elke gemeente hanteert tevens eigen voorwaarden welke starters en woningen onder de Starterslening vallen.
 
Momenteel verstrekt ongeveer de helft van alle gemeenten een Starterslening. Het precieze aantal deelnemende gemeenten, de beschikbare budgetten en de voorwaarden verschillen per week. Je kunt deze informatie terugvinden in de uitslag van je berekening op SVn.
  
Startershypotheek met Starterslening
Bij Well Hypotheken is je eerste koophuis haalbaar!
Je krijgt uiteraard de laagste rente omdat je op basis van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) financiert. Zo ben je ook aan alle kanten gewaarborgd door de bepaling binnen deze landelijke NHG regeling, en hoef je niet zomaar ineens je huis uit omdat je misschien je hypotheeklasten niet meer kunt betalen.
 
De lening wordt verplicht afgesloten in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), maar er is meer goed nieuws! Je kunt gebruik maken van de Starterslening en tegelijkertijd profiteren van andere kortingsregelingen die het kopen van een huis aantrekkelijker maken. De Starterslening is echter niet te combineren met de Koopsubsidie.
 
Kortom: de Starterslening geeft de maximale zekerheid!
 
De beste hypotheek voor een starter
Stimuleringsregelingen zitten vaak complex in elkaar en met de Starterslening is dat niet anders. Wij weten hoe de stimuleringsregelingen voor starters in elkaar zitten en waar goed op moet worden gelet. Wij verzorgen de aanvraag van de Starterslening en je eerste hypotheek. De oriëntatie die wij aanbieden is uiteraard kosteloos en geheel vrijblijvend. Wij helpen starters aan goed advies voor het verkrijgen van hun eerste woning.
 
Kort samengevat:
Well Hypotheken berekend hoeveel Starterslening je exact recht hebt.
Well Hypotheken begeleid je bij de aankoop van je starterswoning.
Well Hypotheken handelt de aanvraag tijdig en compleet af.
Well Hypotheken zorgt voor de complete financiering (hypotheek, verzekeringen, etc.) eromheen.

Is uw interesse gewekt en wilt u meer informatie of wellicht een persoonlijk gesprek neem dan contact met ons op 06-15549141 of via Aanvraag hypotheken / kredieten
Share our website