Rieten dak geschroefd


Schroef rieten dak verzekeren
 
Een schroef rieten dak is minder brandgevaarlijk dan een traditioneel rieten dak, doordat onder het riet een houten laag zit. Een schroef rieten dak verzekeren is hierdoor ook een stuk makkelijker. De premie voor een schroef rieten dak ligt lager dan die van een traditioneel rieten dak. Een schroef rieten dak is namelijk al te verzekeren voor dezelfde prijs als die van een pannendak.
 
Een rieten schroefdak is een gesloten kap constructie. Bij het schroefdak systeem worden balken bedekt door houten platen van ongeveer 19 mm dikte. Het rietdekken gebeurt op dezelfde manier als bij een traditionele rieten dak. Het riet wordt vastgezet met een schroefje waaraan een draad is bevestigd. Aan de binnenkant van het dak is het riet niet zichtbaar, maar de houten platen. Dit zorgt bij brand van binnenuit dat het riet minder snel bereikt wordt. Ook kan de wind niet door de kap heen, wat helpt bij de brandveiligheid. Minder zuurstof zorgt dat het vuur zich minder snel kan verspreiden. Omdat het brandgevaar zo verkleind wordt, worden er door verzekeraars kortingen gegeven. Ook wanneer er een sprinkler installatie is aangelegd en het dak brandvertragend is behandeld kan dit zorgen voor een lagere premie.
 
Voordelen schroef rieten dak verzekeren
 
·       Altijd een gratis inspectie met advies over preventie en herbouwwaarde.
·        Garantie tegen onderverzekering, ook voor monumenten.
·        Zeer scherpe premie en uitgebreide dekking.
·        Glas is standaard meeverzekerd.
·        Speciale premies voor vakantiewoningen en/of verhuur.
·        Aan te bevelen om altijd de inboedelverzekering bij te verzekeren.
·        Persoonlijke aandacht en een zeer snelle schadeafwikkeling.

Is uw interesse gewekt en wilt u een offerte ontvangen, meer informatie of wellicht een persoonlijk gesprek neem dan contact met ons op 06-15549141 of via Offerte aanvragen rietverzekering

 

 

Share our website