Starters Hypotheek

Startershypotheek
 
Eén van de mijlpalen in je leven: je eerste huis kopen. Funda afstruinen naar een goedkope kluswoning of kiezen voor een droomhuis waar je direct in kunt trekken. Leuk, maar ook spannend. Want tegelijkertijd met de grootste aankoop in je leven, sluit je een grote lening af. We vertellen je alles over jouw eerste hypotheek.
 
Kopen of huren
Waarschijnlijk heb je de beslissing om een huis te kopen al genomen. Maar mogelijk twijfel je nog of huren wellicht een betere optie is.
 
Verantwoord lenen
Je wilt uiteraard dat je maximale hypotheek verantwoord is. Je komt immers niet graag in de problemen als jouw persoonlijke situatie verandert. Maar écht te veel lenen, gebeurt niet zo snel.
 
Welke hypotheek kies je?
 Wil je in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek, dan is het verplicht om in 30 jaar tijd je hypotheek af te lossen. Je kunt kiezen uit twee verschillende hypotheekvormen: de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Ook zijn er nog diverse andere hypotheekvormen.
 
Hypotheekvoordelen voor starters
Als starter kom je in aanmerking voor een aantal interessante voordelen: bijvoorbeeld de starterslening. Dit is een lening die je in staat stelt om nét iets extra’s te lenen voor het kopen van een woning. Vraag na bij jouw gemeente welke mogelijkheden er zijn of kijk op de website van SVn voor welke lening je in aanmerking komt.
 
Een ander voordeel is Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Via NHG wordt jouw hypotheekschuld afbetaald als je flink in de problemen komt en jij je maandlasten niet meer kunt voldoen. Bijvoorbeeld doordat je je baan kwijtraakt of wanneer je relatie stukloopt. Met de zekerheid van NHG bieden banken jou een lagere rente. 
 
Familiehypotheek
De familiehypotheek is een verzamelnaam voor hypotheken waarbij je familie jou te hulp schiet. Wellicht kunnen jouw ouders je een deel van de koopsom van een huis lenen, schenken of een combinatie van die twee. Via een leen- en schenkconstructie kun jij een mooie aanvulling op je lening krijgen en je ouders een mooie rente op hun spaargeld.
Benieuwd hoe de familiehypotheek werkt?

Is uw interesse gewekt en wilt u meer informatie of wellicht een persoonlijk gesprek neem dan contact met ons op 06-15549141 of via Aanvraag hypotheken / kredieten
 
Share our website